I grupp eller ensam

”Hur var det i helgen?

Jo det var toppen vi var massor med folk!”

När man arrangerar något idag, det kan vara ett möte, en fest eller någon form av arrangemang eller en träff, så får jag intrycket att man bedömer framgången utifrån antal deltagare. Är det så, i så fall vad beror det på?

Som ni, som läst mina inlägg tidigare, vet är ju friluftsliv och upplevelser från naturen något som jag brinner för. Vi har ju många aktörer i vårt land och runt om i världen som håller på med just friluftsliv. Jag tycker mig märka att vi som har så fantastisk tillgång till natur, med vår Allemansrätt och vårt glest befolkade land, tenderar till att just mäta och värdera olika aktiviteter i hur många som deltog. Ja är nog benägen att tro att en svensk hellre betalar mindre för en guidad tur exempelvis, och godtar att det är fler deltagare medan en utländsk gäst är villig att betala mer för att det är mindre grupp.

Jag ser mig själv som tämligen social samtidigt som jag inte kan förstå viljan att göra saker ute i stora grupper. Självklart har alla som gillar det rätt att göra det, jag kritiserar inte dem. Anledningen till min inställning är nog att jag vill göra saker i min takt när jag är ute och uppleva det jag vill. Stillhet, storhet, närheten av de små detaljerna eller kanske endast de små krypen eller växterna. Jag funderar också på det där med att lämna spår eller inte. det är nog så att vår blotta närvaro sätter spår på ett eller annat sätt men jag kan ju välja hur stort/ djupt det spåret skall vara. Då känns små grupper som ett naturligt val för mig.

Jag skulle gärna lära mig mer om hur man säkerställer spålös färdsel med större grupper, det skulle vara jättespännande.

Visst är det roligt när man känner att exempelvis ens tur blir välbesökt eller att fest fick många besökare men jag försöker i min vardag fokusera på de som faktiskt kom, inte på de som skulle kunnat vara där. Så begreppet ”det var ett jättebra arrangemang, synda att det inte kom fler” försöker jag sluta med. min tanke är att om man vill nå många kanske man skall vara färre men vid fler tillfällen, vem vet.

Det var lite reflektioner från mig igen, hoppas ni fick något att fundera på.

Ha det gott, ut och upplev 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *