Att bygga företag kräver kapital, på ett eller annat sätt.

Hej, idag funderar jag kring uppbyggnaden av bolag i min bransch.

När man kikar på andra områden såsom uppstart av tillverkande verksamhet så är det inga konstigheter att det krävs kapital.
Märk väl att jag inte påstår att det är lätt att skaffa kapital! Men det är inga konstigheter att det behövs. Inom småskalig turism känns det som det på sin höjd går att hitta kapital om man har en fysisk anläggning av något slag att belåna.
Jag har ful förståelse för att folk inte delar ut pengar till en idé hur som helst och det är därför jag funderar runt dessa frågor. Kan vi gör på något annat sätt.

När jag nu sitter och skriver detta med en kopp färskt kaffe, på gården till ett litet torp i Bohuslän och med galen fågelsång omkring mig undrar jag:
Hur skall jag beskriva min idé om att fler skall få uppleva detta?
Jag menar uppleva inte bara vara med om det
.

Om vi leker med tanken att jag går till banken eller till en riskkapitalist så undrar jag om jag verkligen skulle få med dem på ett projekt som skulle handla om just det.
Att ge folk upplevelser. Även om jag har gjort kalkyler och beräkningar på försäljning etc.
Om man är i en ny bransch eller kommer med en ny produkt/innovation handlar det ju om att övertyga. Jag kan ju knappast ha säljkanaler klara innan jag har något att sälja, har jag inga säljkanaler så blir det svårt att visa på någon försäljning. Moment 22 alltså.

Tänk vad kul och inspirerande det skulle vara att jobba fram lösningar på detta så att vi skulle kunna utveckla vår småskaliga turism i allmänhet och outdoor-turismen i synnerhet (det är ju min hjärtefråga)

Jag har grunnat på detta många gånger och inte minst ur flera vinklar, men det är ju som det är att sitta och grunna själv. Det är svårt att komma med nya synsätt och vinklar på frågan. Har ni funderingar och /eller är intresserade att träffas över en kopp så hör gärna av er. Ni hittar kontaktuppgifter här på sidan.

Ha det gott så länge, nu skall jag ut och hjälpa lite kajakgäster iväg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *